Термоізоляція кузова Renault Dokker для перевезення лікарських препаратів.

Ефективність багатьох лікарських засобів і ветеринарних препаратів часто залежить від температурного режиму їх зберігання. Простіше кажучи, багато ліків, вакцини та компоненти для них повинні зберігатися при досить низьких температурах. Тобто, аптечні склади або стаціонарні аптечні пункти повинні обов’язково оснащуватися холодильною камерою, в якій швидкопсувні медикаменти зберігаються до їх придбання безпосереднім користувачем.

Але в аптеку медикаменти повинні потрапити без ризику зіпсуватися під час перевезення через недотримання необхідного температурного режиму. Тому для цих цілей використовують ізотермічні фургони, аналогічні вживаним для продуктів харчування. З тією лише різницею, що обсяг таких фургонів може бути меншим, оскільки упаковки лікарських препаратів зазвичай мають менші розміри в порівнянні з іншими продовольчими товарами.
Представляємо зразок такої техніки, розроблений торговою маркою Polycar, для компаній, що постачають фармакологічні засоби.

В даному випадку це термокапсула, виготовлена на базі компактвена Renault Dokker. Зовнішня обшивка вантажного відсіку збережена в первісному заводському вигляді, додана додаткова внутрішня обшивка, виготовлена з алюмокомпозіта, матеріалу з чудовими зносостійкими і корозієстійкими властивостями.

Як утеплювач в простір між обшивками закачаний пінополіуретан з подальшою фінішною обробкою, що дозволяє домогтися від термоізолятора необхідного рівня ущільнення, що запобігає просіданню елементів внутрішньої обшивки.

Всі стики всередині капсули ретельно оброблені греметікамі, повністю виключена ймовірність виникнення «містків тепла» та можливість попадання вологи зсередини камери в простір між обшивками.

Утеплені підлога та стеля. Поверхня підлоги оброблена листовим алюмінієм рифленого типу, що полегшує переміщення всередині фургона. На стику настилу підлоги і стінний обшивки передбачена отбортовка також з рифленого алюмінію. У стелі термокапсули встановлені освітлювальні прилади LED-типу.

Температурний режим, який може бути стабільно встановлений в межах даного фургона, знаходиться в межах від -10ºC до + 10ºC. Забезпечується даний температурний режим за допомогою встановленої кліматичної техніки:

  • холодильна установка (расширитель штатного кондиціонера Thermal Master T 500R);
  • додатковий електричний обігрівач, повітропровід якого виведений в термокапсулу.

Ізометричний фургон має два входи: зсувні двері на правому борту автомобіля та відкидні двостулкові в задній частині вантажного відсіку. Обидва входи захищені пластиковими термоизолирующими завісами, що запобігають теплообмінним процесам при відкриванні дверей.

Термоізоляція фургонів з метою конструювання ізометричної і рефрижераторної техніки є одним з найважливіших напрямків діяльності торгової марки Polycar. Нашим підприємством вже спроектовано безліч одиниць таких транспортних засобів, що мають різні обсяги термоізоляційних камер, і призначених для використання в різних сферах господарської діяльності.

Наверх