Хлібний фургон місткістю 96 лотків на базі GAZelle NEXT.

Є певні різновиди продуктів харчування, для перевезення яких потрібні окремі транспортні засоби. До категорії таких продуктів відносять хліб та хлібобулочні вироби. Торгова марка Polycar в числі своїх розробок, призначених для всіляких видів комерційних перевезень, презентує хлібний фургон підвищеної місткості, призначений для транспортування продукції харчового виробництва такого роду.

Базою для даної розробки послужило шасі вантажного автомобіля GAZelle Next A21R23-1091, на яке нами встановлено місткий вантажний фургон, розрахований на одночасне перевезення до 96 хлібобулочних лотків стандартного формату. Унікальність пропозиції обумовлена можливістю для Клієнта вибрати як дизельну версію, так і бензинову з можливістю установки ГБО без втрати заводської гарантії. Бензинові версії, в свою чергу, вкрай привабливі за ціною. Повна маса хлібного фургона на базі шасі GAZelle Next становить 3,5 т, а кліренс при максимальному навантаженні – 170 мм, що забезпечує широкі можливості по прохідності і доставці хлібобулочних виробів по дорогах з ґрунтовим покриттям. Автомобіль під проект надав наш партнер – компанія Motor Development Group.

Основа фургона – це сталева конструкція зварного типу, виготовлена з холоднокатаних профільованих елементів підвищеної міцності. Передбачені посилені лонжерони, які надають додаткову міцність несучих деталей металоконструкції. Необхідні характеристики міцності короба фургона забезпечує каркас з нержавіючої сталі (харчового призначення).

Матеріал для стін та стелі фургона – сендвіч-панелі товщиною 50 мм з теплоізолюючим прошарком з поліуретану (щільність полімеру в межах 54 – 55 кг / м³). Зовнішня та внутрішня обробка панельних елементів – оцинкована листова сталь з полімерним покриттям білого кольору має чудові характеристики міцності та корозієстійкі характеристики. А також повністю відповідає санітарним вимогам, що висуваються щодо матеріалів, призначених для використання в транспортних засобах такого призначення.

Подібну конструкцію має підлога фургона. У підлозі передбачен аналогічний термоизолирующий прошарок, внутрішня обшивка підлоги – оцинкований сталевий лист.
Фургон розділений на чотири ідентичних відсіка, забезпечених окремими дверима кожен. Усередині відсіку металеві багатоярусні конструкції з пазами для установки лотків. Загальна місткість кожного відсіку – 24 стандартних хлібних лотка. Пази виготовлені з профільованого сталевого куточка з полицею 35 мм. Напрямні прогрунтовані та пофарбовані стійкою до корозії і стирання фарбою.

Двері кожного відсіку також виготовлені з сендвіч-панелей з термоизолирующим прошарком та мають наступне оснащення:

  • надійна та практична фурнітура (петлі, запірні пристрої). Виготовлена з нержавіючої сталі;
  • надійний ущільнювач по периметру. Оскільки продукція даному фургоні фасується в відкриті лотки, важливо забезпечити необхідний рівень пиленепронецаемості фургону в закритому стані в дорожніх умовах;
  • оздоблення дверного порталу кожного відсіку. Також виготовлена з нержавіючої сталі.

Усередині фургона нами передбачено наявність освітлювального приладу (LED-типу) з вимикачем поблизу дверного отвору в першому вантажному відсіку.

Для забезпечення потрібного рівня безпеки руху фургон забезпечений габаритними та маркерними вогнями, в просторі між задньою віссю і кабіною автомобіля встановлені загороджувальні пристрої (велоотбойнікі).

В результаті отриманий транспортний засіб вийшов надзвичайно функціональним, в ньому чудово поєднується хороша грузоёмкость з маневреністю і практичністю у використанні. Кабіна у автомобіля стандартна однорядна, тримісна. Що дає можливість перевозити не тільки вантаж, але і пару співробітників в разі необхідності (експедитор, вантажники та інший персонал).

Купити хлібний фургон такого типу корисно виробничим підприємствам, які виготовляють хлібобулочну та кондитерську продукцію, а також автотранспортним підприємствам, що спеціалізуються на комплексних перевезеннях продуктів харчування.

Відео хлібного фургона на GAZelle NEXT.

Наверх