Автоцистерни для перевезення нефти на базі шасі МАЗ та КАМАЗ.

Автоцистерна для нафти – це обов’язковий компонент машинного парка багатьох автопредприятий. З його застосуванням можна перевозити всі різновиди палива в досить великих обсягах.

Виробничим підприємством Polycar розроблені декілька моделей такіх транспортерів палива, вони оснащені цистернами різної ємності і встановлени на шасі автомобілів вантажного типу підвищеної вантажопідйомності і прохідністі.

В даному випадку ми представляємо серію відносно невеликих автоцистерн (ємність цистерни 7 і 8 м³), призначених для різних комерційних і господарських потреб:

  • на базе МАЗ. Розробка на базі вантажного автомобіля МАЗ – 5337. Вместимость цистерни 8 куб. м. Колісна формула 4х2, автомобіль укомплектований дизельним двигуном потужністю 180 к.с.
  • на базе КамАЗ. Базується на шасі автомобіля марки КамАЗ – 43101. Загальна ємність цистерни 7 куб. м. Колісна формула 6х4, з дизельним двигуном потужністю 220 л. с.

Обидві модифікації оснащені цистернами для перевезення різних нафтопродуктів відповідної ємності з еліпсоподібним поперечним перерізом. Матеріал цистерни – нержавеющая сталь. Даний матеріал інертний в хімічному відношенні, що дозволяє, як перевозити в ємностях, виготовлених з нього, агресивних хімічних сполук, так і експлуатувати його в будь-яких несприятливих і хімічно агресивних умовах (підвищена вологість, морське повітря, пересичена інші випаровування повітряна середовища і так далі) .

Автомобілі укомплектовані повним набором необхідних пристроїв, облегчаючих експлуатацію даних транспортних засобів середнього рівня:

  • лестница і встановлена на верхній частині цистерна платформа;
  • механічний донний клапан для слива жидкостей;
  • дихальний клапан;
  • бічні циліндричні пенали для зберігання і транспортування гнучких рукавів, призначених для перекачування технічних рідин;
  • спеціальний відсік, призначен для набору супутнього обладнання (фішки для установки огорожі, ручний інструмент та інше).

Передбачено ряд пристосувань для безпечної експлуатації цих автомобілів. Сюди можна віднести вогнегасники відповідної конструкції і переносний пристрій захисного заземлення, що встановлюється в будь-якому місці, де здійснюється тривала стоянка з перекачуванням технічних рідин всередину цистерни (або з неї).

Наверх