Переобладнання фургона Renault в мобільну слідчу лабораторію.

Криміналістам вкрай рідко доводиться працювати в комфортних для роботи умовах, але тим важливіше, особливо з урахуванням складності і важливості їх професії, спробувати надати їм такі умови. Виробнича компанія Polycar для цих цілей розробила пересувну слідчу лабораторію на базі автомобіля марки Renault Master. У стандартній комплектації дане авто є фургон:

  • загальною довжиною 6,2 м;
  • висотою 2,7 м;
  • і відстанню між осями колісних пар 4332 мм.

Нами здійснено ряд дій з модернізації кузова, в числі яких зроблені:

  • перепланування вантажного відділення (фургона), в результаті якої автомобіль має транспортний відсік, в якому може розташовуватися бригада криміналістів, прямуючи на місце проведення слідчих дій. Передбачено також наявність робочого відсіку, в якому експерти-криміналісти зможуть здійснювати весь комплекс заходів дослідницької діяльності;
  • оздоблення стін і стелі фургона теплоізоляційними матеріалами з надійною зносостійкого обшивкою;
  • установка автономної опалювальної системи, здатної підтримувати потрібний температурний режим в мобільній лабораторії протягом тривалого терміну роботи в польових умовах;
  • обладнання робочого місця експерта з наявністю столу для установки необхідної дослідницької апаратури;
  • встановлений інвертор-перетворювач, необхідний для трансформації електричної напруги, що видається акумулятором авто (12V) в стандартну напругу побутових електричних мереж (220V). Що вкупі з кількома передбаченими в фургоні розетками створює можливість використання достатньої кількості оснащення, необхідного для роботи криміналістів.

Крім того, в результаті удосконалення внутрішнього змісту фургона, з’явився вантажний відсік, в якому передбачені полки, ящики, кріплення для перевезення і встановлення інструментів, матеріалів для спорудження огорожі на місці роботи лабораторії. Є все необхідне для проведення досліджень і обробки зібраних даних.

В процесі виробництва слідчої лабораторії врахована потреба діючої бригади криміналістів в наданні необхідного простору всередині фургона. Нам вдалося максимально оптимізувати обмежений внутрішній об’єм автомобіля, забезпечивши працюючий персонал максимально можливим комфортним робочим місцем, надійними посадочними місцями для переїзду на будь-яку відстань і можливістю укомплектувати пересувну лабораторію всім необхідним для проведення слідчих дій.

Відео мобільної криміналістичної лабораторії на Renault Master.

Наверх