Оперативно-штабна машина на базі Mercedes Benz 316.

У великому переліку розробок Polycar, призначених для комунальної діяльності, з’явилася цікава і вузькоспеціалізована новинка. В даному випадку – це штабна машина, яка використовується, як мобільний офіс, виготовлений для аварійної газової служби. Чим ця новинка відрізняється від виготовлених раніше аварійно-рятувальних машин, вахтових автобусів та інших видів спецтехніки для комунальних служб?

Ця машина не призначена для перевезення технічного оснащення, яке використовують аварійні служби, а також вона не орієнтована на доставку робочих бригад. Вона буде використовуватися, як аварійний штаб в тих випадках, якщо на газових комунікаційних лініях трапилася аварія і в цій машині буде розташовуватися керівники аварійної команди. Всі ми хотіли б, щоб аварій було поменше, але основним заходом щодо їх запобігання та подолання їх наслідків є постійна готовність до таких катаклізмів працівників відповідних служб.

Однак, повернемося безпосередньо до транспортного засобу. В даному випадку – це Mercedes Benz 316 з водійської кабіною стандартної комплектації – однорядной тримісної (включаючи водія). Для даного авто було вироблено переобладнання кузова, з якого нами був виготовлений невеликій за площею, але досить місткий кабінет для робочих нарад. Який може використовуватися, як координаційний центр для подібного роду заходів.

Цей відсік обладнано стаціонарно встановленим столом, навколо якого встановлені сім комфортабельних крісел зі спинками.

Передбачено наявність електричної мережі для використання гаджетів та інших різновидів подібної техніки. У задній частині відсіку встановлений монітор.

Також для забезпечення комфорту проведення всіх робочих заходів салон укомплектований опалювальною системою, є повний набір освітлювальних приладів, в якості джерела живлення можна використовувати, як автомобільну електромережу, так і зовнішнє джерело, що дозволяє використовувати мобільний офіс при тривалих стоянках з відключеним двигуном автомобіля. Передбачено засіб для двостороннього зв’язку з боку водія кабіною.

Побутове відділення в відсіку – це міні-кухня зі столешніцей і набором підсобних ящиків підвісного та тумбового типу. Є мийка з краном, підключеним до резервуару з водою та каналізаційною системою з накопичувачем для використаної води.

В комплекті поставки електричний чайник, кавоварка, кулер та електрична піч на дві конфорки. Є можливість приготувати гарячі напої та підігріти (або навіть приготувати) їжу.

Входів в відсік два. Головний розташований по правому борту в центральній частині автобуса – розпашні двері стандартної комплектації. У задній частині двостулкові двері, які можуть бути використані, як аварійний вихід в разі потреби.

Крім того, оснащення даного оперативно-штабного авто включає в себе:

  • cігнально-оповещающую систему з гучномовцем та проблисковими маячками синього кольору, встановленими над водійською кабіною і в тильній частині авто. А також світлодіодні стробоскопи, встановлені спереду на решітці радіатора;
  • камери зовнішнього спостереження з усіх боків з можливістю передачі зображення на монітор всередині мобільного офісу.

Відеоогляд оперативно-штабної машини на базі Mercedes Benz 316.

Наверх