Автоцистерна об’ємом 10 куб. м., виконана на базі МАЗ 5340С2.

Харчові продукти (особливо ті, які перебувають в рідкому стані) відносяться до числа хімічно агресивних середовищ. Саме тому до тарі, в якій вони містяться, або до ємностей, в яких з ними відбуваються різні технологічні операції, пред’являються дуже серйозні вимоги. Як по частині хімічної активності матеріалів, так і по міцності, довговічності і по іншим важливим параметрам. Аналогічні дані вимоги і до засобів їх транспортування. Для цих цілей необхідна цистерна для харчових рідин.

Представляємо вашій увазі розробку виробничої компанії Polycar, призначену для транспортних операцій з харчовими продуктами наливного типу, що перевозяться у великій кількості. Дана автоцистерна виготовлена на базі вантажного автомобіля МАЗ, марки 5340С2-585-013. Автомобіль має наступні техніко-експлуатаційними характеристиками:

  • вантажопідйомність 13,450 т;
  • довжина рами 4460 мм;
  • потужність двигуна, кВт (к.с.) 176 (240);
  • колісна формула 4х2.

На шасі даного авто з посиленим підрамником встановлена цистерна, виготовлена з нержавіючої сталі з трьома роздільними відсіками, ємністю 10 м³. Конструкція цистерни – сосуд з подвійною стінкою і термоизолирующей прокладкою між ними.

Матеріал внутрішньої обшивки цистерни: листова полірована харчова нержавіюча сталь марки AISI 304. З цієї ж стали виготовлена горловина завантажувального люка, елементи запірної апаратури, що стикаються з харчовими рідинами.

Ізоляційний наповнювач межстенного простору – пінополістирол товщиною 50 мм. Матеріал зовнішньої обшивки судини – також нержавіюча сталь з відмінними показниками по частині інертності при всіх різновидах хімічної взаємодії з речовинами, що мають властивості, ідентичні рідинним харчовим продуктам. Крім зазначеного заливного люка дана автоцистерна також оснащена:

  • трьома роздільними відсіками, що дозволяє перевозити кілька видів рідин одночасно;
  • зливним пристроєм, необхідним для звільнення ємності інерційно-механічним способом. Конструкція зливу володіє необхідними термоизолирующими властивостями, що запобігає можливість замерзання продукту в холодну пору року;
  • стаціонарно встановленими сходами та поручнями, необхідними для обслуговування цистерни і проведення всіх необхідних технологічних заходів;
  • трубопроводом (також оснащеним термоизолирующим шаром зі спіненого поліетилену);
  • габаритними світловими вогнями;
  • бічними огорожами міжосьового простору (велотбойнікамі).

Купити автоцистерну такого типу буде корисно автотранспортним підприємствам, які співпрацюють з виробничими компаніями, що займаються виготовленням харчової продукції. А також самим підприємствам харчосмакових комплексів, яким доводиться транспортувати готові рідкі харчові продукти і напівфабрикати (вина, виноматеріали, фреші соки, підготовлену воду для харчового виробництва і так далі).

І найбільш традиційною галуззю застосування даних автомобілів залишається виробництво молочної та молоковмісний продукції. При цьому можна використовувати даний МАЗ і як молоковоз, і як машину для закупівлі і збору молока у приватних виробників або на сільськогосподарських фермах. Транспортно-експлуатаційні характеристики цистерни і шасі авто дозволяють безперешкодне переміщення автомобіля, як в міських умовах, так і в сільській місцевості.

Наверх