Бортова платформа та кран-маніпулятор на Hyundai EX8.

Для того щоб отримати ефективний універсальний вантажний транспортний засіб, досить взяти шасі якісного сучасного вантажного авто, оснастити його кран-маніпуляторной установкою з хорошою вантажопідйомністю і обов’язково додати до цього надійну бортову платформу.

Так як це виконано в останній розробці торгової марки Polycar, де на базі шасі автомобіля Hyundai марки ЕХ8 зі встановленою на ньому кран-маніпуляторной установкою (далі КМУ) було спроектовано та виготовлено містке вантажне відділення з габаритними розмірами, чудово пристосованими для транспортування будь-яких нестандартних вантажів. Це можуть бути довгомірні вантажі, начебто, трубної продукції або будь-якого іншого металургійного прокату, а також дерев’яний брус, кругляк, дошка. Або щось з більш стандартними розмірами, наприклад, палети, мішки або інші різновиди вантажу.

Платформа має наступні габарити:

  • довжина 5200 мм;
  • ширина 2227 мм.

Каркас платформи виготовлений із сталевого прокату (швелера), а також для виготовлення ряду конструкційних компонентів використаний гнутий профіль. Каркас має надійне корозійностійке покриття, чудово адаптоване до підвищеної вологості та інших агресивних середовищ. Для виробництва бортів в якості основного конструкційного матеріалу використаний анодований алюміній. Борта мають висоту 400 мм. Складаються з профільованих листових елементів. Таке конструкційне виконання дозволяє зі збереженням необхідних експлуатаційних характеристик (міцність, корозійна стійкість та інше) істотно полегшити загальну масу вантажного відділення і оптимізувати вантажопідйомні характеристики автомобіля.

Бічні ділянки розділені на дві частини, що дозволяє в ряді випадків спростити всі вантажно-розвантажувальні операції для даного авто. Кріпильні пристосування на бортах мають надійне конструктивне виконання потайного типу з оцинкованим антикорозійним покриттям. Пол платформи обшитий шаром бакелітової фанери товщиною не менше 21 мм, має відмінні показники вологостійкості.

Для забезпечення необхідного рівня безпеки в дорожніх умовах конструкція борту забезпечена габаритними маркерами по периметру. Міжосьові простори з бічних сторін мають велоотбойнікі.

Кабіна автомобіля стандартна, тримісна однорядна, позаду кабіни встановлена КМУ марки FASSI F50A.0.22.

Наверх