Спеціальний автомобіль для проведення реагентних робіт на базі Isuzu NPS 75.

Представлена ​​тут розробка має вузькоспеціалізоване призначення. Застосовуватися такий транспортний засіб можливо тільки в комунальній сфері, оскільки з його допомогою спеціалізовані бригади проводять реагенті роботи на лініях водопостачання. Замовником в даному випадку виступило підприємство Київводоканал.

Як базове шасі для даної спецтехніки використано вантажне авто марки ISUZU NPS-75 L-K. На базі якого нами виготовлена ​​конструкція, що складається з декількох відсіків: пасажирський, технологічні ніші і резервуар-накопичувач для води. На базі даного шасі ми виконали величезну кількість різних проектів для комунальної і комерційної сфер спільно з нашим партнером, офіційним дистриб’ютором Isuzu в Україні, компанією «Комтранскомплект». Автомобілі відмінно показали себе в роботі, тому в даному випадку замовнику було запропоновано саме цей варіант.

Основою для надбудови є сталевий зварний підрамник, на ньому встановлений фургон зі стінами і дахом з подвійною обшивкою (внутрішня – композит, зовнішня – металокомпозит) та термоізолюючим прошарком. Таке поєднання матеріалів забезпечує всій конструкції необхідний рівень міцності, вологостійкості і несприйнятливості до погодно-кліматичних умов.

У пасажирському відсіку передбачено 2 сидіння для перевезення персоналу (4 особи), є стіл, освітлювальна мережа, засіб зв’язку з кабіною водія та шафа для одягу з обігрівачем.

Машина в стандартній комплектації оснащена 4-хтактним, 4-хціліндровим дизельним двигуном потужністю 155 к.с. Механічною коробкою передач, колісна формула 4Х4. Наявність повного приводу у даного транспортного засобу суттєво розширює область його застосування, включаючи можливість проведення відповідних робіт на важкодоступних об’єктах з пересічною місцевістю.

Резервуар для води являє собою конструкцію, виготовлену з нержавіючої сталі. Загальний обсяг резервуара 2,15 м³, складається з двох відділень. Технологічні відсіки призначені для розміщення в них необхідного технологічного обладнання, оснащені відкидними дверима і кріпильними пристосуваннями для фіксації обладнання, що перевозиться. Також в оснащенні транспортного засобу є насосний відсік з встановленим в ньому насосом, необхідним шаром термоізоляції і опалювальним приладом автономного типу.

Вузька спеціалізація даного різновиду спецтехніки, оснащення всім необхідним та відмінні експлуатаційні властивості автомобіля гарантують можливість її довгострокового і ефективного використання в галузі водопостачання.

Відео автомобіля для проведення реагентних робіт на базі Isuzu NPS 75.

Наверх