Авіаційні паливозаправники, виконані в Polycar на базі МАЗ.

Спеціальний авіаційний паливозаправник призначений для заправки пальним літальних апаратів. Даний транспортний засіб розроблено фахівцями Polycar з урахуванням необхідності його використання для обслуговування повітряних судів на аеродромах.

Представлені авіатоплівозаправникі це, перш за все, надійний транспортний засіб, основний функціонал якого полягає у швидкому та безпечному транспортуванні авіаційного палива, а також заправки літальних апаратів.

Базою для даного АТЗ служить шасі автомобіля МАЗ з колісною формулою 4х4, який широко використовується в різноманітних напрямках виробничо-транспортної діяльності.

Дане шасі ми забезпечили основою у вигляді міцного сталевого підрамника, на який встановлена цистерна для авіаційного палива. Місткість цистерни 5 000 л. Конструкція цистерни, все її допоміжні елементи мають необхідні показники по частині механічних властивостей та виготовлені з урахуванням відповідності вимогам нормативної документації і комплектації таких виробів.

Цистерна розділена на три секції, корпус представляє собою складну конструкцію, внутрішня частина якої виготовлена з нержавіючої сталі марки AISI 304. Передня та задня стінки цистерни виготовлені зі сталі тієї ж марки, але з більшою товщиною.

У нижній частині корпусу цистерни передбачено наявність з’єднувальних фланців донних клапанів. Для ефективного та безпечного обслуговування ємкості передбачені горловини з кришками, трап та складні поручні. У цистерні встановлені датчики рівня палива, дихальні клапани для скидання надлишкового тиску.

Позаду цистерни змонтований технологічний відсік з замками для обладнання що включає в себе:

  • Паливороздавальний комплекс із заправними пістолетами;
  • Лічильник витрати палива;
  • Гнучкі з’єднувальні шланги для перекачування палива на барабанах-накопичувачах;
  • Елементи трубопроводу з запірними кранами;
  • Фільтруючі вузли із засобами контролю;
  • Пробовідбірник;
  • Котушки із заземленням;
  • Система відключення роздавальних механізмів для автоматичної зупинки роботи, в разі відсутності сигналу від оператора;
  • Пневноелектричні клапани.

Встановлене в АТЗ обладнання німецького виробництва для заправки та фільтрації палива відмінно показало себе в роботі і використовується в аеропортах по всьому світу.

Два паливозаправника були передані замовнику і в даний момент вже приступили до виконання завдань по заправці гелікоптерів Airbus H125 в декількох прикордонних частинах України.

Наверх