Партія евакуаторів із зсувною платформою та краном-маніпулятором.

Транспортні засоби, в ряді випадків, не мають можливості або не можуть пересуватися своїм ходом. Причиною цього можуть бути наслідки ДТП, необхідність безпечного транспортування автомобіля на інше місце експлуатації, евакуація порушників, транспортування нового авто майбутньому власнику та інші. У будь-якому з цих випадків повинна бути задіяна евакуаторна техніка з необхідним рівнем оснащення.

В якості такого спеціального транспортного засобу пропонуємо розглянути евакуатор, розроблений торговою маркою Polycar. Основою для даного проекту послужило шасі вантажного автомобіля МАЗ з дизельним двигуном потужністю 328 к.с., механічною коробкою передач та колісною формулою 6х4.

З урахуванням всіх побажань та основних завдань, які будуть стояти перед даним видом спецтехніки, замовнику було запропоновано евакуатор із зсувною платформою, оснащений набором вантажопідйомних пристосувань:

  • тягової лебідкою з гідравлічним приводом ;
  • краном-маніпулятором Palfinger PK 17.001 sld 3.

Тягове зусилля, що забезпечується вантажною лебідкою, становить 10 тонн, за допомогою такого вантажопідйомного засобу на платформу можуть встановлюватися не тільки легкові авто, але і невеликі автобуси, вантажні автомобілі, будівельно-дорожня техніка та інші транспортні засоби.

Основні технічні характеристики крана-маніпулятора:

  • гранична вантажопідйомність 6,2 т;
  • максимальний виліт стріли 14,8 м;
  • повний кут повороту 425º.

Також, в комплект передбачена траверса, що застосовується при навантажувальних операціях.

Евакуаторна платформа в цій версії виконана з можливістю зсуватися. Довжина платформи 6700 мм, ширина 2550 мм. Підлого платформи оброблений перфорованим металевим листом. У передній частині розташована захисна, арочна, решітчаста конструкція з LED-ліхтарями, необхідна для захисту автомобільної кабіни та крана-маніпулятора від механічних пошкоджень при транспортуванні і навантаженні техніки, також платформа обладнана фіксаторами для кріплення вантажу, що перевозиться (8 шт.).

Задні освітлювальні ліхтарі встановлені на рухомому кронштейні. Безпека проведення всіх вантажопідйомних заходів забезпечується завдяки наявності в конструкції гідравлічних виносних опор (аутригерів). Сумарна ширина автомобіля в робочому стані при винесених аутригерах становить 5,0 м.

Крім названих допоміжних пристосувань в складі евакуатора передбачені місця для зберігання інструментів та інших технічних пристосувань (сталеві ящики), переносний домкрат вантажопідйомністю до 2-х тонн, противідкатні опори та сталеві візки під колеса в разі якщо вони заблоковані.

Евакуатор забезпечений необхідним набором спеціального сигнально-світлового обладнання, виготовленого та розміщеного в суворій відповідності до вимог чинного українського законодавства, що стосується конструювання і експлуатації засобів спецтехніки такого типу.

Відео евакуатора із зсувною платформою та краном-маніпулятором.

Наверх