Унікальний проект із виробництва спеціального мобільного водолазного комплексу завершено

Компанія «Спец-Ком-Сервіс», що працює під брендом «POLYCAR» понад п’ятнадцять років і займається виробництвом різноманітної автомобільної техніки, яка використовується в різних сферах бізнесу та залучається до виконання різних завдань, нещодавно успішно завершила роботу над черговим проектом. Саме це замовлення, без перебільшення, стало унікальним для фахівців компанії, оскільки цього разу клієнту потрібен найскладніший автомобіль, а саме спеціальний мобільний водолазний комплекс. Оскільки від того, чи ця техніка коректно працюватиме залежать до життя рятувальників, із завданням на виробництво комплексу замовник звернувся саме до компанії «Спец-Ком-Сервіс».

Для такої почесної професії, як рятувальник, окрім готовності 24/7 надати допомогу там, де це потрібно, часто вирішальним є ступінь оснащеності спеціальною технікою. Такою, яка використовується безпосередньо на місці, де необхідно усунути наслідки аварійної ситуації чи надзвичайної події, коли існує ризик для життя людей. При цьому, не достатньо просто мати в наявності обладнання та спорядження для виконання рятувальних робіт, а має бути забезпечена можливість доставки до місця виконання робіт особового складу та можливість здійснення водолазних спусків протягом тривалого часу. І це все поза пунктами постійної дислокації, де все обладнано так, щоби рятувальники були готові відправитися до місця виконання робіт у будь-який момент.

Якщо звернутися до технічного боку проекту, то спеціальний мобільний водолазний комплекс і двох модулів, кожен із яких має чіткий функціонал. Так, перший модуль, або як його називають, модуль забезпечення, є мобільною водолазною станцією, призначеною для здійснення водолазних спусків і робіт, а також для забезпечення комплексу електроенергією. Завдяки тому, що конструкція розміщена на шасі автомобіля MAN TGS 33.400 з колісною формулою 6*6 та значним кліренсом, спеціальний комплекс дозволяє доставити особовий склад, водолазне спорядження та обладнання без прив’язки до доріг з покриттям.

Друга складова мобільного водолазного комплексу, або модуль технічного причепа, є водолазним комплексом, який, у свою чергу, розміщений у спеціальному транспортному фургоні. Конструкція, встановлена на двовісному причепі, призначається для проведення декомпресії, лікувальної рекомпресії водолазів та проведення навчально-тренувальних водолазних спусків на базі барокамери.

«Коли берешся за такий складний проект, як спеціальний мобільний водолазний комплекс, потрібно бути впевненим, що рівень кваліфікації кожного, хто бере участь у виробництві, відповідає найвищому рівню. Під час виконання подібних замовлень у виробника немає права на помилку. Ми, без перебільшення, пишаємося, що клієнт вибрав саме нас як партнера для виготовлення такого комплексу, тому що далеко не кожна компанія може взятися за реалізацію», наголосили у прес-службі компанії.

Наверх