Renault C 440 з маніпулятором Atlas 240 для перевезення великих вантажів.

Будь-яка виробнича діяльність, так чи інакше, пов’язана з вантажно-розвантажувальними роботами. При цьому проводитися такі роботи можуть, як в цехах і на виробничих майданчиках, обладнаних вантажопідйомної технікою, так і в польових умовах, де немає ніякої спеціальної оснастки. Кран-маніпулятор на автомобільному ходу – це універсальне вантажотранспортних засіб.

Виробничою компанією Polycar спроектовано і створено такий пристрій, здатний здійснювати завантаження і вивантаження всіляких об’єктів і вантажів в найрізноманітніших умовах.

Нами розроблена бортова платформа, оснащена кран-маніпуляторной установкою (КМУ – надалі). Платформа виготовлена з листового металу з гофрованим покриттям. Конструкція посилена холодногнутих профільованими елементами, що забезпечують необхідний рівень міцності і жорсткості виробу.

Оскільки умовами роботи даної споруди можуть бути агресивні в хімічному відношенні середовища (підвищена вологість, опади, морське повітря, викиди виробничих підприємств і так далі), то особливу увагу розробниками звернено на забезпечення необхідного рівня корозійної стійкості всіх елементів конструкції. Всі деталі платформи мають стійке по відношенню до корозійних явищ покриття із застосуванням грунтуючою і полімеризуючої обробки. На платформі передбачені елементи кріплення (петлі) для надійної фіксації перевезених об’єктів. Є міцні огороджувальні борти і сітчасте огородження, що захищає вузол крана-маніпулятора. Загальні розміри платформи 6200: 2500 (мм), висота борта 600 мм.

Автомобіль з КМУ утворено на базі вантажного авто марки Renault Trucks, серії «С 440». З об’ємом двигуна 13 л, роботизованою коробкою передач, і заявленої виробником вантажопідйомністю до 26 тонн. Колісна база – 4600 мм, колісна формула 6х2.

КМУ встановлена в задній частині платформи і має наступні виробничо-технічні характеристики:

  • вантажопідйомність до 11,3 т;
  • вантажопідйомність на кінці стріли до 2,04 т;
  • максимальний виліт стріли 10,22 м;
  • загальний кут повороту маніпулятора 410º;
  • власна загальна маса 2,735 кг.

На платформі передбачено наявність чотирьох механіко-гідравлічних виносних опор, необхідних для виробництва всього спектру вантажопідйомних робіт. Привід управління механізмом вильоту стріли – гідравлічний. Пульт управління краном-маніпулятором знаходиться в задній частині платформи в безпосередній близькості від КМУ. Телескопічний принцип пристрою стріли дозволяє ефективно застосовувати даний технічний засіб в міських умовах при утрудненому під’їзді до занурюватися об’єкту і при роботі за містом.

Купити маніпулятор такого типу і мати цю техніку в автомобільному парку свого підприємства корисно виробничим компаніям будь-яких форм власності і різноманітних профілів діяльності. Зокрема:

  • автотранспортним підприємствам;
  • будівельно-монтажним підрозділам;
  • всіляким комунальним службам;
  • приватним підприємцям, які займаються наданням послуг з вантажоперевезення і ін.

Відео Renault Truck C440 з бортовою платформою і краном-маніпулятором Atlas AK 240.

Наверх