Бортова платформа і маніпулятор Hyva на Iveco EuroCargo ML180E25.

Кран-маніпулятор на автомобільному шасі – це універсальний транспортний засіб, здатний чудово справлятися, як з вантажно-розвантажувальними роботами, так і з транспортуванням великогабаритних об’єктів на будь-які відстані.

Представляємо вашій увазі вантажне авто з кран-маніпуляторной установкою (КМУ) та місткою бортовою платформою, створене виробничою компанією Polycar. Монтаж крана-маніпулятора і розробка платформи здійснені на базі вантажного автомобіля IVECO EuroCargo ML180E25 / P, оснащеного дизельним двигуном потужністю 252 к.с, з механічною коробкою передач (6 + 1). Колісна формула 4х2.

Встановлена позаду водійської кабіни кран-маніпуляторна установка має наступні технічні характеристики:

  • максимальний виліт стріли 8 м;
  • вантажопідйомність при максимальному вильоті стріли 2,490 т, при мінімальному до 4,665 т;
  • привід – гідравлічний;
  • робочий кут повороту 387º;
  • марка крана-маніпулятора НВ230 Е2.

Крім того, серед відмінних характеристик цього підйомно-транспортного пристрою варто згадати наявність конструктивних елементів стрелового вузла і телескопічної (висувної) ланки з крановим гаком. А також загострити увагу на компактності конструкції стріли в транспортному положенні – це пристосування встановлено за межами транспортної платформи. Такий тип пристрою в «похідному» стані майже не збільшує габарити транспортного засобу. Що сприяє підвищенню маневреності автомобіля і полегшує під’їзд до будь-якого місця експлуатації. Це особливо цінно в умовах сучасної, насиченої міської забудови.

Для безпечного та ефективного виконання вантажно-розвантажувальних робіт конструкція забезпечена виносними гідравлічними опорами (аутригерами).

Вантажна платформа має наступні габарити:

  • довжина 6,5 м;
  • ширина 2,5 м.

По периметру передбачені алюмінієві борти відкидного типу. Висота бортових елементів (6 штук) 600 мм. Установка маніпулятора спільно з блоком керування ним за межами вантажного відсіку дозволяє повністю використовувати корисний внутрішній простір платформи для перевезення необхідних вантажів, включаючи дуже габаритні об’єкти.

Потенційними користувачами даного різновиду спецтехніки можуть бути різні міські служби, виробничі компанії будь-яких форм власності, діяльність яких пов’язана з промисловим виробництвом, вантажно-транспортними операціями і іншим видами господарської діяльності. Універсальність конструктивних рішень технічних вузлів розробки робить сферу її можливої експлуатації майже необмеженою.

Наверх