Новий Renault Master з бортовою платформою виробництва Polycar.

Бортовий автомобіль – це чудовий різновид оснащення для вантажоперевезень в сучасних умовах. Призначатися вони можуть для того щоб возити вантажі будь-яких габаритів, від довгомірної продукції, типу труб або дерев’яного бруса довжиною в кілька метрів, до контейнерних перевезень або транспортування технічних засобів, непристосованих для переміщення своїм ходом.

Представлена ​​тут бортова платформа розроблена компанією Polycar на базі популярного в транспортній сфері автомобіля Renault марки Master. Перші автомобілі марки Master відомого французького автоконцерну з’явилися ще на зорі 80-х років минулого століття і вже двічі піддавалися рестайлінгу. В результаті вже кілька десятиліть успішно експлуатуються на дорогах по всьому світу для перевезення найрізноманітніших видів вантажів. Їх використовують в якості стандартних автофургонів, або як в нашому випадку, як дліннобазний вантажний автомобіль підвищеної місткості.

Загальні габарити даної платформи, м: 4,2х2,2х0,4. Несучі елементи конструкції виготовлені з холоднокатаного, гнутого металевого профілю підвищеної міцності. Для установки і фіксації каркаса платформи на автомобільне шасі використано кріплення комбінованого типу, що забезпечує належний рівень надійності.

Важливим критерієм досить тривалої і ефективної експлуатації даного транспортного засобу є несхильність деталей і вузлів вантажного відсіку автомобіля впливу корозійних та кліматичних факторів. Тому все сталеві елементи конструкції оброблені акриловими грунтовками і мають додаткове антикорозійне покриття.

Обрамлення по периметру вантажної платформи – алюмінієві борти висотою 40 см. В якості матеріалу для їх виготовлення підібраний анодований алюмінієвий профільований лист. Завдяки чому вся конструкція має необхідний рівень міцності, зносостійкості, корозійної стійкості без обважнення загальної маси.

Пол платформи – це листові елементи, виготовлені з вологостійкої бакелітовій фанери товщиною понад 20 мм. У підлозі передбачені міцні кільцеві кріпильні пристосування (рем-кільця) для додаткової надійної фіксації вантажів, що перевозяться. Вся використана для оздоблення платформи фурнітура (петлі, фіксатори для бортових елементів в закритому стані, ті ж рем-кільця) має антикорозійне покриття.

При виготовленні бортової платформи розробниками враховані обставини, що забезпечують безпечну експлуатацію даного транспортного засобу. Платформа з цією метою також оснащена:

  • маркерними вогнями (габаритного типу). Встановлено на бічних сторонах кузова;
  • бічними захисними пристосуваннями, встановленими в міжосьовій просторі у автомобіля (велоотбойнікі).

Кабіна авто стандартної, тримісній (водій та два пасажира), укороченою конструкції. Автомобіль в цілому можна віднести до числа вантажних транспортних засобів універсального призначення.

Відео Renault Master з бортовою платформою виробництва Polycar.

Наверх